Natura ne-a fost dintotdeauna cel mai de nadejde aliat. Alergam sa terminam sarcini de serviciu inainte de expirarea deadline-urilor, gasim intotdeauna timp pentru altceva, dar nu pentru sanatatea noastra. Mancam pe fuga, de obicei facand alegeri nu prea inspirate, si asta se resimte din ce in ce mai mult. Fie ca vorbim de starea de spirit, sanatate sau longevitate, in natura vom gasi mereu raspunsurile potrivite. Si de unde sa incepem daca nu din farfurie? Daca vrei sa fii sanatos, informeaza-te! 200 de alimente care ne vor binele este cartea de lasat pe noptiera sau pe masuta de cafea. Este numai buna de rasfoit de catre cei care va trec pragul, mai ales daca le si pregatiti ceva pe baza informatiilor pe care le veti gasi in carte. Nu veti gasi doar denumiri stiintifice, pe care oricum, fie vorba intre noi, le uitati de-a doua zi. Informatii despre modul de pastrare sau utilizare, imagini, sfaturi practice care pot deveni consilierii dvs. principali, date noi, actualizate, foarte usor de retinut, beneficii nutritionale, avantaje pentru sanatate. Un cocktail de sanatate! Cu un format atractiv si cu un continut aerisit dar bogat, 200 de alimente care ne vor binele este cartea care nu ar trebui sa lipseasca din niciun camin. Consumul frecvent de varza ajuta memoria femeilor varstnice! Sunt sigura ca toti am intalnit diverse articole in mediul online, fiecare doldora de informatii noi. Informatii pe care rar reusim sa le retinem sau sa le urmam. Cartea aceasta face totul mult mai usor. Are un glosar care ne ajuta sa ajungem direct la alimentul de care suntem interesati. Sincera sa fiu, eu am descoperit cateva alimente noi si sunt hotarata sa le adaptez nevoilor mele si meniului din familia noastra. De la legume la carne, lactate sau grasimi, 200 de alimente care ne vor binele este o enciclopedie pe care toti ar trebui sa o parcurgem! Natura este super puterea noastra! Si, din fericire, nu isi epuizeaza niciodata resursele. Stiti ca broccoli contine de doua ori mai multa vitamina C decat portocala? Ca heringul contine o mare cantitate de acizi grasi omega 3, atat de valorosi? Ca cimbrul este antiseptic si lintea este foarte bogata in fier? Pe o tema aflata in centrul preocuparilor actuale, aceasta carte pune accentul pe calitatile unui numar de 200 de alimente de baza, printre care fiecare va regasi, cu usurinta, produsele obisnuite. Cele 200 de fise ilustrate sunt clasificate pe familii mari de alimente: lactate, grasimi, produse ale marii, carne, feculente, legume, fructe, condimente, bauturi. Pentru fiecare aliment figureaza, in amanunt: - informatiile pe care cercetarile actuale si stiinta ni le pot furniza in legatura cu beneficiile pentru sanatate si experientele aflate in curs;- avantajele pentru sanatate, menite sa ne ajute sa descoperim ce foloase ne poate aduce consumul acestuia (greutate corporala, stare de bine, longevitate);- beneficiile nutritionale: vitamine, minerale, proteine, valoare calorica;- informatii si sfaturi practice care sa faciliteze alegerea, pregatirea si conservarea corespunzatoare. Numar pagini: 448Dimensiuni: 13 x 20.5 cmTip coperta: NecartonataAn aparitie: 2015Autor: Delecroix Jean-Marie