Crema eritem fesier Gamarde - Formula noua, imbunatatita!
Produs 100% natural, certificat Cosmebio.
Special conceputa pentru nou-nascuti, sugari si copii mici.
0% parabeni, ftalati, phenoxiethanol, clorfenezina, alcool, uleiuri esentiale, parfum, coloranti, conservanti
Cremoasa si usor de aplicat, Crema eritem fesier Gamarde acopera pielea fara a astupa porii.
Mod de utilizare
Aplicati Crema eritem fesier Gamarde la fiecare schimbare de scutec, in zonele iritate (doar atunci cand acestea sunt curate și uscate). Pentru a optimiza eficacitatea produsului, va recomandam sa curatati zonele vizate in prealabil, folosind Apa de curatare fata si corp sau Lapte de curatare fata si corp Gamarde.
Acest produs nu este destinat a fi utilizat pe leziuni ce supureaza.
Pastrati la temperatura camerei
Ingrediente active 100% naturale :
Ceara de albine* : protejeaza pielea
Apa termala : calmanta, dermo-protectoare , bogata in sulf
Ulei de rapita * : efect de hranire
Oxid de zinc : efect de protectie
Unt de Shea * :repara si protejeaza pielea
Extract din flori de galbenele *: efect de catifelare si calmare
Ingrediente : Apa, ulei din seminte de rapita (Rapeseed)*, oxid de zinc, polyglyceryl-3 poliricinoleat, ceara de albine* (Beeswax), pentilen glicol, ulei de argan*, Apa termala Gamarde, tocopherol(vit E vegetala), extract din flori de galbenele (Marigold)*, ulei din seminte de floarea-soarelui*, unt de shea*, glicerina, levulinat de sodiu, anisat de sodiu.
*ingredient de origine biologica
* 100% din ingrediente sunt de origine naturala
* 29% provin din Agricultura Biologica
FARA conservanti (parabeni, phenoxyetanol)
FARA coloranti si ingrediente sintetice
FARA derivati petrochimici (PEG,SA)
FARA organisme modificate genetic
FARA parfum de sinteza
FARA materii prime animale
Produsul finit nu este testat pe animale!
Ce este eritemul fesier?
Eritemul fesier reprezinta o iritatie cutanata foarte frecventa a bebelusului, care afecteaza zona acoperita de scutec. Foarte delicat, funduleţul lui se poate irita cu usurinţa din cauza umiditaţii, a contactului cu urina si scaunele si din cauza frecarii cu scutecele. Asadar, aceasta zona necesita o ingrijire deosebita la fiecare schimbare a scutecului.
Descopera sfaturile noastre pentru protecţia pielii sensibile a funduleţului copilului inca de la primele simptome!
In prealabil pregateste toate lucrurile de care vei avea nevoie: scutece, discuri de vata, produs de curaţare, crema pentru schimbarea scutecului etc.
Schimba bebelusul ori de cate ori se umezeste scutecul sau la fiecare scaun, preferabil la puţin timp dupa ce mananca.
Alege scutece adaptate greutatii bebelusului: un scutec prea mic provoaca frecari care irita pielea, iar unul prea mare nu protejeaza impotriva scurgerilor.
La momentul schimbarii scutecului, aseaza bebelusul pe un prosop curat. Deschide scutecul apoi sterge fesele cu partea din faţa a scutecului, impatureste-l si arunca-l.
Spalarea atenta a pielii cu apa calda (se recomanda evitarea sapunurilor sau a altor produse de curatare care contin alcool).
Curata fesele bebelusului cu un lapte de toaleta. Toaleta funduleţului se realizeaza de sus in jos, dinspre zona cea mai curata spre cea mai murdara, pentru a nu transfera impuritaţile. In cazul unei fetiţe, curaţa dinspre vulva (pliurile exterioare ale labiilor si zona de mijloc) spre fese. In cazul unui baieţel, curaţa penisul, scrotul si toata zona din jur apoi fesele.
Sterge bine pliurile pentru a evita macerarea sau, daca este posibil, lasa pielea sa se usuce in aer liber.
Deschide scutecul curat si aseaza bebelusul in centru, astfel incat elementele de prindere sa fie poziţionate la nivelul buricului. Daca ai un baieţel, asigura-te ca penisul sau este poziţionat corect in jos inainte de a inchide scutecul, pentru a evita scurgerile.
Nu astepta ca funduletul bebelusului sa se inroseasca pentru a-l ingriji: aplica preventiv, la fiecare schimbare a scutecului, o crema protectoare precum Crema eritem fesier Gamarde. Nu se recomanda folosirea pudrei de talc. Aceasta poate fi toxica pentru bebe.
In caz de inrosire a funduleţului, lasa fesele bebelusului cat mai mult posibil la aer si foloseste un produs de ingrijire adaptat.
Pe tot parcursul schimbarii scutecului, nu te indeparta deloc de masa de infasat: bebesulul poate cadea oricand!
Elimina temporar din dieta copilului citricele, rosiile, precum si alte alimente care predispun la scaune diareice.